Dakpannen
Vergelijk en kies de juiste dakdekker voor uw klus!
Zoekt u een dakdekker? Met deze website kunt u eenvoudig en snel contact opnemen met diverse dakdekkers
bij u in de buurt.
Snel een dakdekker nodig
Dakdekker postcode
Invullen
Postcode invullen
Dakdekker offerte aanvragen
Aanvragen
Aanvraag invullen
dakdekker offerte ontvangen
Ontvangen
 Ontvang offertes
dakdekker selecteren
Selecteren
 Dakdekker selecteren
Eenvoudig meerdere offertes
bij dakdekkers aanvragenVul hier uw postcode in

Particulier
Zakelijk
 
Heeft u een nieuw dak nodig of is dak toe aan renovatie?
Vraag dan meerdere offertes aan via offerte-dakdekker.nl
BESPAAR TOT 35% OP UW DAKAANVRAAG
Vraag vrijblijvend diverse offertes bij onze partners aan

dakopbouw

Offerte aanvragen voor dakpannen

De twee belangrijkste soorten dakpannen zijn de keramische pannen, ook wel kleidakpan genoemd, en de betonpannen. Beide soorten zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, vormen en formaten en ze vereisen steeds een zwaar dakgebinte om het totaalgewicht te kunnen torsen.

Niet iedere dakpan kan zomaar op elk dak geplaatst worden.De fabrikant zal voor elk pantype een minimum hellingsgraad voorschrijven. Vooral bij daken met een kleine helling dient deze voorgeschreven hellingsgraad gerespecteerd te worden om overvloedig binnensijpelend regenwater te voorkomen. 

Keramische pannen

Als je besluit keramische pannen te gebruiken, wordt het niet gemakkelijk je keuze te maken uit het enorme aanbod dat op de markt is. Niet alleen is er het grote aantal verschillende vormen maar ook het kleurgamma, dat zich vroeger hoofdzakelijk beperkte tot rood, antraciet, bruin, zwart en rustiek, werd de laatste jaren serieus uitgebreid en verschilt van fabrikant tot fabrikant.Ook wat de oppervlakteafwerking betreft, bestaan heel wat varianten.

Keramische pannen zijn vervaardigd uit gebakken klei. Ze hebben hun degelijkheid al lang bewezen. Omwille van de vervormingen die kunnen optreden tijdens het bakproces vind je ze zelden in grote vormen, alhoewel er omwille van de tijdwinst bij het leggen een evrschuiving naar grotere formaten merkbaar is. Hoe kleiner de pan, hoe hoger de prijs. Als je met een kleiner budget moet werken, is het dus niet verstandig tegelpannen te kiezen als dakbedekking.

De meest gekende pannen zijn de stormpan, de Vlaamse pan en de vrij dure tegelpan. Maar steeds vaker vind je ook betaalbare vlakke pannen op de markt die door hun strakkere vormgeving een extra accent aan je woning kunnen geven.

dakpan

Let bij de keuze van je pan ook op de vormgeving van de hulpstukken; vooral de nokpannen kunnen nogal eens verschillen, waardoor je dak een ander uitzicht kan krijgen dan je gedacht had. Een vlakke pan met een zware ronde nok is niet mooi op een woning met een sobere vormgeving. Een andere tendens die weer aan belang lijkt te winnen zijn de geglazuurde pannen. Hierbij is op de pan een glazuurlaag aangebracht die mee gebakken wordt. Dit geeft de mogelijkheid om andere dan de klassieke kleuren toe te passen. Geglazuurde pannen zijn wel kwetsbaarder omdat enkel de bovenlaag gekleurd is, zodat beschadigingen sneller zullen opvallen. Door hun egale kleur en blinkend uitzicht heeft een dak met geglazuurde pannen een overheersend aspect, pas ze dus weloverwogen toe. Ook bij keramische pannen is de verluchting van de ruimte onder de pannen belangrijk om mosvorming te voorkomen

Betonpannen

Betonpannen worden gemaakt uit fijn beton, en gedroogd. Aangezien drogen minder risico op vervorming geeft dan bakken, vind je ze in grotere formaten dan keramische pannen. Vandaar dat ze ook dikwijls omschreven worden als sneldekpannen. Het vormaanbod is zeer uitgebreid en omvat ook tegelpannen. De verbetering van de samenstelling heeft geleid tot een betere kwaliteit en levensduur. Neem daarbij de prijsgunstigheid van betonpannen en je hebt een serieuze concurrent van de keramische pannen. Een uitgebreid gamma hulpstukken geeft je de mogelijkheid om alle dakvormen op een esthetische manier uit te voeren.
Denk eraan de ruimte onder de pannen te verluchten.

VERGELIJK MAXIMAAL 6 aangesloten DAKDEKKERS BIJ U IN DE BUURT
 Onze 160 aangesloten partners bestaan uit gemotiveerde dakdekkers met vele jaren ervaring.

diverse dakdekkersOnafhankelijk advies:
De medewerkers van Offerte-Dakdekker.nl hebben jarenlange ervaring binnen de dakenbranche en zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Indien u na ontvangst van de betreffende offertes nog twijfelt kunt u ons benaderen voor een onafhankelijk advies. Meer hierover...